بایگانی‌ها

دسته‌ها

فیلتر کردن در فرایند های آبکاری متال فینیشینگ 2011

ترجمه بخش فیلتر متال فینیشینگ 2013 توسط واحد فنی مهندسی شرکت جلاپردازان پرشیا

این مقدمه نیاز های آبکاران را برای فیلتر کردن محلول های آبکاری را نشان می دهد. همچنین نیاز های آبکاران را برای کاهش ذرات جامد بعد از خنثی سازی از فیلتر کردن در هرجای ممکن برای بازیافت یا طولانی تر کردن زمان سرویس کردن تمیزکننده ها، زبر کننده ها و شوینده ها را نشان می دهد.


فیلتر کردن معمولا شامل استفاده از کربن برای حذف ناخالصی های نامطلوب آلی می باشد که سال ها پیش از این روش در میان سایر روش های فیلتر کردن استفاده می شده است.
امروزه کربن دانه ای در بسیاری از موقعیت ها پذیرفته شده است و نیاز به کربن پودری را کاهش داده و باعث حذف تصفیه هفته ای یا ماهانه شده است. هرچند مواردی وجود دارد که کربن پودری باید به عنوان تنها روش در نظر گرفته شود.

آبکارانی که به مساله فیلتر کردن به عنوان یک موضوع مهم توجه می کنند باید آگاه باشند که فرایند فیلتر کردن بیشتر علم است تا یک کاری هنری!. نیاز علم این است که ترتیبی از حقایق را داشته باشیم. حقایقی که در ارتباط با بازده نتایج باشد و توانایی پیش بینی آنها را داشته باشد. هرچند بعضی از کارها در این زمینه در 5 تا 10 سال اخیر انجام شده است آبکاران باید بیشتر به تجربه و آزمایش متکی باشند.
در گذشته پیشنهاد می شد که آبکار سطح کیفیت را با استفاده از کنترل کیفیت آماری اندازه گیری کنند و تعیین کند که آیا به هدف رسیده شده است یا نه؟ بعلاوه توصیه شده است که آبکار نیاز دارد تا ppm مواد مزاحم جامد همراه محلولها را بداند بنابراین ضروری است که اندازه و ظرفیت نگه داری آلودگی ها فیلتر تعیین شود.
آبکاران باید ماهیت ذرات جامد را بدانند چراکه برای دستیابی به موفقیت در جدا سازیی آنها از محلول لازم است. بعنوان مثال آلودگی های لزج و روغنی به سرعت سطح فیلتر متراکم را کور می کنند در حالیکه ذرات بزرگ و ماسه مانند ساختار ضخیمی ایجاد

می کنند و همچنان اجازه عبور محلول را می دهند که برای جداسازی جامد/ مایع تهیه شده است.
با ارزیابی اولیه این فاکتورها آبکاران می توانند مطمئن شوند که نتیجه دستیافتنی است. برای مثال ذرات لزج به ناحیه سطحی بیشتری نیاز دارند در حالی که ذرات درشت با نواحی کمتر قابل فیلتر کردن است (برای مثال ظرفیت نگهداری ذرات کمتر).
به هرحال همه ی صفحات فیلتری به یک روش تولید نمی شوند برای مثال صفحات فیلتر کاغذی، پوششی و غشاهای پلاستیکی از اتصال منفرد برای نگهداری ذرات استفاده می کنند. ذرات فیلترشونده می توانند توانایی بهتری در فیلتر کردن را با ایجاد یک کیک متخلخل ایجاد کنند که باعث بهبود سطح جریان محلول می شود. اما برای اینکه واقعا بتوان در فیلتر کردن موفق بود باید ترکیب مناسبی از عوامل فیلتری و ذرات جامد داشته باشیم تا تخلخل مناسب باقی بماند.
نوع دیگری از فیلتر ها می توانند اتصال های ضروری برای نگهداری ذرات جامد را ایجاد کنند اما به طریقی ساخته می شود که نتیجه بدست آمده ترکیبی از نقاط اتصال و سطوح می باشد که بدام انداختن ذرات جامد میشود. بنابراین برای جداسازی ذرات جامد از مایع بصورت پیوسته میشود و در بازه زمانی طولانی تری قابل استفاده است.(بدون اینکه نیاز به تعویض یا شستشو باشد)
بیشتر فیلترها بر طبق اندازه ذراتی که باعث به کیپ شدن فیلتر (توقف فیلتراسیون صحیح) میشوند طبقه بندی می شوند. این دسته بندی بر پایه تست های آزمایشگاهی است وبر حسب میکرو متر بیان می شود. محیط دانه ای درشت حدود 100 میکرومتر است و محیط متراکم 1، 5 یا 10 میکرومتر است. با اعلام این اعداد در طبقه بندی میتوان حدس زد با بازدهی 85 تا 95% بیشتر ذرات با اندازه اعلام شده جدا سازی و فیلتر میشود. در حالیکه اگر سطح بازداری (میزان فیلتر کردن و عدم اجازه عبور به اندازه دانه های خاص) میکرومتر به صورت دسته بندی مطلق بیان شود 100 % اندازه (میکرومتر) بیان شده و اندازه های بزرگتر از آن حذف می شوند. این موضوع همچنین بیان می کند که فیلتر های درشت ظرفیت نگه داری ذرات جامد بیشتری را دارند و فیلتر های چگالتر (ریز دانه) ظرفیت نگه داری ذرات کمتری را دارند.
در ادامه در مورد اینکه مواد جامد (ناخالصی مضرر در محلولهای آبکاری) از چه منابعی ایجاد می شوند و روش های حذف موثر آنها بحث می کنیم.

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس