بایگانی‌ها

دسته‌ها

آبکاری با قلع

قلع فلزی است براق٬ دارای رنگ سفید نقره‌ای٬ در درجه حرارت معمولی در مقابل آب و هوا مقاوم است و اسیدها و بازهای ضعیف به سختی روی آن اثر می‌گذارند. برعکس اسید و بازهای قوی به آسانی روی آن اثر می‌گذارند. به راحتی لحیم‌پذیر است. قلع در مقابل مواد غذایی و اتمسفر معمولی تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد. با توجه به اینکه سمی نیست٬ کاربرد زیادی در پوشش‌کاری قطعات صنعتی مواد غذایی و صنعت کنسروسازی دارد. با توجه به لحیم‌کاری بسیار عالی در صنعت برق نیز به کار برده می‌شود.
محدوده وسیعی از آلیاژهای قلع – سرب جهت لحیم کاری تجهیزات مختلف بکار می‌روند. استفاده از آلیاژهای غنی از سرب بدلیل مقاومت به خزش مطلوب در شرایط کاری رادیاتور توصیه شده است . در صورتی می‌توان از آلیاژهای قلع – سرب با درصد کمتر قلع جهت لحیم کاری استفاده کرد که آنها در شرایط محیطهای کلریدی رادیاتور مقاوم به خوردگی باشند.خوردگی آلیاژ لحیم با ظهور ترکیبات سفید رنگ در محل اتصالات ، سبب انهدام و نشتی رادیاتور می‌شود.در این پژوهش سرعت خوردگی سرب ، قلع و آلیاژهایشان را در اتمسفر و الکترولیتهای خورنده به روش کاهش وزن و پلاریزاسیون کاتدی اندازه‌گیری شده است .
در محیطهای خنثی همچون شرایط تسریع شده خوردگی (H/T) و آب افزودن مقدار کمی قلع به سرب مقاومت به خوردگی آلیاژ لحیم را بطور قابل توجهی افزایش می‌دهد.در محیطهای اسیدی حاوی یون کلر همچون فلاکس کلریدی لحیمکاری و اسید هیدروکلریک آلیاژهای غنی از قلع از مقاومت به خوردگی کمتر برخوردارند.با رسم منحنیهای سرعت خوردگی با مقدار قلع در هریک از محیطهای فوق اپتیمم مقدار قلع آلیاژهای لحیم قلع – سرب دارای مقاومت به خوردگی مطلوب پیشنهاد شده است. به کمک تکنیک های الکتروشیمیایی و بررسی محصولات خوردگی با میکروسکوپ الکترونی SEM و آنالیز جذب اتمی AA و تفرق اشعه ایکس XRD مکانیسمی برای خوردگی سرب، قلع و آلیاژهایشان در محیط های خنثی و اسیدی ارائه شده است .

الکترولیت‌های آبکاری قلع


⦁ الکترولیت‌های اسیدی : اسید فنل سولفونیک – اسید هیدروفلوریک و اسید فلوئوروبونیک.
⦁ الکترولیت‌های قلیایی : براساس استانات سدیم یا پتاسیم و هیدروکسیدهای مربرطه می‌باشد.
پوشش‌های قلع ایجاد شده روی قطعات به طریق الکترولیتی ظاهری کدر دارند با فرو بردن قطعات در حمام روغن داغ (Surfuion) براق می‌شوند. حمام‌های روغن داغ٬ خلل و فرج موجود در پوشش را از بین برده٬ مقاومت در مقابل خوردگی قشر را افزایش می‌دهند. همچنین با استفاده از یک محلول خیلی داغ کرومات قلیایی حاوی یک تر کننده٬ می‌توان مقاومت در مقابل خوردگی قشر قلع‌اندود شده را بهتر نمود.

برای مشاهده کامل متن در سایت نویسنده لطفا کلیک کنید

این یک سایت آزمایشی است
ساخت با دیجیتس